ATVP pod drobnogled vzela državno lastništvo v NKBM

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je Sod, Kad, Aerodrom Ljubljana in Inštitut za novejšo zgodovino v četrtek pozvala, naj podajo izjavo glede dejstev in okoliščin lastništva v banki. Agencija meni, da bi zaradi usklajenega delovanja morali dati prevzemno ponudbo.

Objavljeno
25. februar 2011 16.16
A.V.B., delo.si
A.V.B., delo.si
Ljubljana - ATVP je Slovensko odškodninsko družbo (Sod) pozval, naj se izjavi o dejstvih in okoliščinah, ki so pomembne za odločitev glede morebitne obveznosti Soda, države, Kapitalske družbe (Kad), Aerodroma Ljubljana in Inštituta za novejšo zgodovino, da podajo prevzemno ponudbo za delnice Nove Kreditne banke Maribor (NKBM), je Sod danes objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Sod bo proučil poziv ATVP, nanj podal izjavo in storil vse potrebno za zaščito interesov Soda, so še zapisali v družb, poroča STA.
Po podatkih iz delniške knjige ima država v NKBM 41,50-odstotni delež, Sod in Kad po 4,79-odstotnega, Aerodrom Ljubljana 0,01-odstotni in Inštitut za novejšo zgodovino okoli 0,001-odstotni delež.

ATVP je v minulih tednih k znižanju skupnega lastništva pod prevzemni prag ali objavi prevzemne ponudbe pozval državne lastnike tudi v Krki, Savi, Pozavarovalnici Sava, Abanki, Aerodromu Ljubljana, Petrolu, Telekomu Slovenije in Zavarovalnici Triglav.