Audi se zanima za nakup deleža v Bayernu

Pogovore ob pivu na vsakoletni bavarski pivski veselici Oktoberfestu, ki se je danes začela v nemški prestolnici piva, bodo vsekakor zabelile najnovejše medijske špekulacije o morebitnem vstopu Audija v lastniško strukturo nogometnega velikana Bayerna.

Objavljeno
19. september 2009 17.25
Šp.K./STA
Šp.K./STA
München - Visoko nakladni tabloid Bild je v sobotni izdaji objavil govorice, da se nemški proizvajalec avtomobilov Audi zanima za nakup desetodstotnega deleža nogometnega kluba iz Münchna, za kar nameravajo v Audijevi centrali v Ingolstadtu globoko seči v mošnjiček. Številka, ki se omenja, je precejšnja. Zaokrožil je vrtoglavi znesek 100 milijonov evrov, ki naj bi ga menda bili pripravljeni odšteti v Audiju za delež v Bayernu.

 

Po pisanju tabloida naj bi dogovor sklenili v roku enega meseca, finančna injekcija pa bi Bayernu omogočila poplačilo dolga, ki jim ga je pridelala gradnja novega nogometnega stadiona, Allianz Arene, odprtega leta 2005.

 

Če bi se Bildove špekulacije izkazale za resnične, Audi ne bi zaoral ledine v tem nogometnem klubu. Audi je že sponzor münchenskega nogometnega velikana ter igralce oskrbuje s svojimi prestižnimi izdelki, desetodstotni delež v Bayernu pa že ima Adidas, nemški proizvajalec športne opreme, obutve in oblačil.