Bavčar pripravlja rekordni odkup

Uprava Istrabenza, ki jo vodi Igor Bavčar, naj bi si »v kratkem« zagotovila finančne vire za odkup državnega deleža v koprskem finančnem holdingu.

Objavljeno
13. februar 2007 07.10
Predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar
Ljubljana – Uprava Istrabenza, ki jo vodi Igor Bavčar, se s predstavniki države še ne pogovarja o odkupu 28,22-odstotnega deleža Kada in Soda v koprskem finančnem holdingu. To so nam včeraj potrdili v Istrabenzu in tudi v Kadu, ki ga vodi Tomaž Toplak. Neuradno smo izvedeli, da vodilni menedžerji Istrabenza še niso pripravili dokončnega finančnega načrta posla, po katerem bodo postali najpomembnejši lastniki družbe. Eden izmed virov pa nam je zaupal, da se »bo to zgodilo že v kratkem«.

»Trenutno niti ne izvajamo prodajnih aktivnosti pri naložbi Istrabenza niti se ne pogovarjamo s potencialnimi kupci ali z upravo družbe,« so nam včeraj pojasnili v Kadovi službi za odnose z javnostjo. Tudi v upravi Istrabenza so nam dejali, da se z državo še ne pogovarjajo o lastniškem vstopu v družbo. Kot je znano, je Istrabenz na seznamu naložb, iz katerih nameravata paradržavna sklada izstopiti do leta 2008.

Viri z obeh strani so nam včeraj potrdili, da je žogica še vedno na strani Istrabenzove uprave. Ta po naših informacijah še ni oblikovala dokončnega predloga za odkup, ker si še ni zagotovila vseh finančnih virov (bančnih posojil itd.), kar pa se bo po informacijah iz enega izmed virov zgodilo že »v kratkem«. Neuradno bo uprava Istrabenza nakup dela ali celotnega državnega deleža izvedla prek tako imenovanega »vehicle« podjetja, v katerem zagotovo ne bo več kot 25 družbenikov. Kdo natančno bo, za zdaj ni znano, po neuradnih, a zanesljivih informacijah pa med njimi ne bo Gorazda Čuka, nekdanjega Bavčarjevega sodelavca in Istrabenzovega svetovalca za prehrano.

Več si preberite v tiskanem Delu.