Bavčarjeva družba FB Investicije z zaprtima računoma

Ljubljanska družba FB Investicije, ki je v lasti Igorja Bavčarja, ima zaprta oba transakcijska računa, ki sta bila odprta pri Factor banki in domžalski NLB.

Objavljeno
02. marec 2011 13.48
Ti. K., delo.si
Ti. K., delo.si
Ljubljana - Bavčar je danes za STA pojasnil, da bo družba FB Investicije po njegovih podatkih odprla nov račun, ker je starega domžalska banka zaprla, ne da bi o tem podjetje sploh obvestila.

Preiskovalni oddelek Okrožnega sodišča v Ljubljani je januarja lani nekdanjemu predsedniku uprave Istrabenza Bavčarju zaradi preiskave, ki poteka zoper njega, prepovedal razpolaganje z lastniškim deležem v družbi FB Investicije. Bavčar je že takrat napovedal, da se bo na to odločitev pritožil, svojo nedolžnost pa da bo dokazal na sodišču.

Družba FB Investicije obvladuje 78 odstotkov Maksime Holding. Ta je od julija 2009 v postopku prisilne poravnave, po delniški knjigi pa je lastnica 0,08 odstotka Istrabenza, ki je prav tako v prisilni poravnavi.

Sklep o zamrznitvi Bavčarjevega lastniškega deleža v FB Investicijah pa je povezan s preiskavo suma zlorabe položaja ali pravic in pranja denarja pri lastninjenju Istrabenza.