Binetu Kordežu je sodišče kljub pritožbi zamrznilo premoženje

Preiskovalna sodnica je zavrnila pritožbo Kordeževega odvetnika Janeza Hočevarja o prepovedi razpolaganja premoženja.

Objavljeno
01. februar 2011 13.42
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Kranj - Preiskovalna sodnica kranjskega okrožnega sodišče je zavrnila ugovor nekdanjega prvega moža Merkurja Bineta Kordeža glede začasne prepovedi razpolaganja s premoženjem, je danes povedal Kordežev odvetnik Janez Hočevar. To pomeni, da je njegovo premoženje zamrznjeno in do nadaljnjega z njim ne more razpolagati oziroma ga prodati ali kako drugače obremeniti. Za dodatna pojasnila nas je odvetnik usmeril na Kordeža, ki smo ga želeli prositi za komentar, vendar na mobilni telefon ni bil dosegljiv.

S prepovedjo razpolaganja s premoženjem se zavaruje zahtevek za odvzem premoženjske koristi za čas do pravnomočne sodne odločbe. S tem je zamrznjeno premoženje, pridobljeno v času očitanega kaznivega dejanja, če obstaja verjetnost, da bi osumljeni premoženje prodal ali da bi ga preusmeril kako drugače in bi se lahko za njim izgubila vsaka sled in ga ne bi bilo več mogoče zaseči. Če osumljenca spoznajo za krivega, mu protipravno pridobljeno premoženjsko korist odvzamejo.

Sodnica je odločila tudi o ugovoru direktorice Merfina Marte Bertoncelj in še dveh oseb glede zamrznitve njihovega premoženja. Kot je sporočil predsednik kranjskega okrožnega sodišča Mihael Kersnik je preiskovalna sodnica vse ugovore zavrnila. To pomeni, da je zamrznjeno tudi njihovo premoženje.