BMW septembra letos prvič z rastjo prodaje

Nemški proizvajalec luksuznih avtomobilov BMW je septembra nekoliko povečal prodajo. Podjetje je tako prvič v letošnjem letu zabeležilo rast prodaje, trend rasti pa naj bi se po napovedih nadaljeval tudi v prihodnjih mesecih.

Objavljeno
07. oktober 2009 17.44
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Frankfurt - Prodaja avtomobilov znamk BMW, Mini in Rolls-Royce se je v primerjavi z lanskim septembrom povečala za 0,7 odstotka na 122.354 vozil. Od 1. januarja letos se je sicer prodaja skupine zmanjšala za 15,7 odstotka na 939.600 vozil. Podjetje BMW letos sicer ne bo uspelo prodati toliko avtomobilov kot v letu 2008. Prodaja naj bi se zmanjšala za 10 do 15 odstotkov.

Prodaja minijev se je septembra v letni primerjavi povečala za 9,5 odstotka, prodaja vozil znamke BMW pa se je znižala za 1,2 odstotka. Rolls-Royce je zabeležil padec prodaje, saj kupci čakajo na nov model ghost, ki so ga prejšnji mesec predstavili na avtomobilskem sejmu v Frankfurtu.

Največjo prodajo je BMW zabeležil na hitro rastočih trgih. Tako so se dobave v Brazilijo povečale za 132 odstotkov, v Indijo za 47 odstotkov in na Kitajsko za 35 odstotkov. Kitajska je zdaj četrti največji trg za BMW, pred njo so ZDA, Nemčija in Velika Britanija.