Bo Delo prodaja še Petrolov partner?

Petrol bo v prihodnjih 45 dneh zbiral ponudbe kandidatov za enotne storitve prodaje in distribucije tiska na slovenskih bencinskih servisih, so sporočili iz družbe.

Objavljeno
22. februar 2007 22.01
Marko Kewžanowski
Ljubljana – Petrol bo v prihodnjih 45 dneh zbiral ponudbe kandidatov za enotne storitve prodaje in distribucije tiska na slovenskih bencinskih servisih, so sporočili iz družbe. Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, želijo s tem racionalizirati in optimizirati poslovanje. V Delu prodaji, podjetju iz kroga DZS Bojana Petana, ki je na Petrolove servise doslej dobavljalo časopise in revije, danes nismo dobili odgovora na vprašanje, kako komentirajo novo iskanje distributerja in kaj si obetajo od razpisa.

»S tem korakom želimo centralizirati dejavnost prodaje, distribucije dnevnega tiska in periodike, saj so izkušnje s takim pristopom na drugih prodajnih področjih pozitivne ter prinašajo vrsto organizacijskih in ekonomskih prihrankov. Petrol je podobno naredil že pri večini prodajnih izdelkov na svojih policah, med drugim ima pogodbo s strateškim dobaviteljem, podjetjem Mercator. V tem primeru so se že pokazali prihranki in boljši rezultati poslovanja podjetja na tem področju,« so danes v Petrolu, ki ga vodi Marko Kryžanowski, utemeljili, zakaj so se odločili za spremembo oblike sodelovanja s prodajalci in dobavitelji časopisov in revij za bencinske servise.

Na vprašanje, kdo je doslej opravljal te storitve, so nam v Petrolovi službi za odnose z javnostmi odgovorili, da »več podjetij«. Kot je sklepati iz razpisa, se bo to spremenilo; za vse skupaj bo skrbel le en pogodbeni partner. Iz neuradnih krogov je slišati, da bi lahko neugoden izid razpisa najbolj prizadel podjetje Delo prodaja, ki je po dostopnih informacijah med najpomembnejšimi Petrolovimi distributerji papirnatih medijev. V podjetju, ki ga vodi Marjan Božnik, danes »zaradi bolezni in dopustov« nismo našli sogovornika. Kot je znano, spada Delo prodaja v krog podjetij blizu DZS, ki ga obvladuje Bojan Petan (LDS). V Petrolu so nam na vprašanje, kako so zadovoljni s sodelovanjem z Delom prodajo, odgovorili, da so »pogodbene obveznosti vedno zapisane v pogodbah«. Kot je znano, je DZS tudi večinska lastnica časopisa Dnevnik.

V neuradnih krogih se tako na veliko ugiba o razlogih, zaradi katerih so se v Petrolu odločili za objavo razpisa.

Več si preberite v petkovi tiskani izdaji Dela!