Bodo ohranili dosedanja plačna razmerja?

Predsednika združenja Manager Aleksandra Svetelška glede Lahovnikovega predloga o direktorskih plačah skrbi, da se bodo nižja plačila prenašala skozi celoten sistem, da bi se ohranila sedanja razmerja.

Objavljeno
20. oktober 2009 19.00
Aleksander Svetelšek
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Ljubljana - Predlog gospodarskega ministra Mateja Lahovnika glede ureditve prejemkov poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v lasti države in lokalnih skupnosti je v praksi dejansko že uveden in to ne samo v podjetjih z državnim lastništvom, je danes poudaril predsednik Združenja Manager Aleksander Svetelšek.

"Managerji smo svoje plače že prilagodili slabšim gospodarskim razmeram, tudi nagrade bodo letos redke. Nas pa skrbi, kako bo v podjetjih, ko se bo logika nižjih plačil začela prenašati skozi celoten plačni sistem, da bi se ohranila dosedanja plačna razmerja," je v pisni izjavi za javnost zapisal Svetelšek.

 

Najproduktivnejši zaposleni bodo slabše nagrajevani, kar lahko v teh kritičnih trenutkih oslabi njihovo motivacijo, s tem pa tudi rezultate podjetij, opozarja prvi mož združenja. Ob tem dodaja, da bi cilj vlade moral biti, da tudi podjetja v državni lasti vodijo dobri managerji, kar pa bo z omejujočim sistemom nagrajevanja težko doseči.


"Tudi v državnih podjetjih so nekateri managerji uspešnejši od drugih, brez večjih možnosti nagrajevanja pa ne bo opaziti ločnice med dobrimi in manj dobrimi managerji. Boljši, ki bodo imeli možnost izbire, bodo ali odšli v zasebni sektor ali pa se odzvali vabilom iz tujine," dodaja Svetelšek.

 

Kot je znano, so z ministrstva za gospodarstvo v ponedeljek sporočili, da so v medresorsko usklajevanje poslali predlog zakona o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v lasti države in lokalnih skupnosti. Po predlogu morajo prejemki direktorjev spodbujati dolgoročno vzdržnost družbe ter biti v skladu z doseženimi rezultati in finančnim stanjem družbe.

 

Direktor bo upravičen do fiksne bruto plače, katere večkratnik do povprečne bruto plače v dejavnosti oz. gospodarstvu bo določila vlada z uredbo. Poleg tega bo lahko upravičen tudi do variabilnega prejemka, ki pa ne bo smel preseči 20 odstotkov izplačanih bruto plač v poslovnem letu.