Boeing lani premagal Airbus po številu naročil

Ameriški proizvajalec letal Boeing je v bitki za naročila prehitel evropskega konkurenta Airbus, ki se sooča z vrsto težav pri izdelavi največjega potniškega letala na svetu A380.

Objavljeno
17. januar 2007 14.14
Pariz - Ameriški letalski proizvajalec Boeing je v bitki za naročila lani prvič po letu 2001 premagal evropskega konkurenta Airbus, saj je pridobil 1044 novih naročil za letala, Airbus pa 790, je dejal prvi mož Airbusa Louis Gallois. Navkljub manjšemu številu naročil pa Airbus vodi pred Boeingom po številu dobav letal v minulem letu, saj je svojim kupcem dostavil rekordnih 434 letal v vrednosti 26 milijard evrov, letos pa naj bi jih dostavil med 440 in 450.

Vodstvo evropskega proizvajalca kljub izgubi prvega mesta po številu naročil ostaja optimistično, svojemu ameriškemu konkurentu pa je za letos že napovedalo oster boj. Po nizu proizvodnih težav, s katerimi se je Airbus soočal v minulem letu pri izdelavi največjega potniškega letala na svetu A380, menjavi vodstva in očitkov kupcev zaradi dobavnih zamud, je za letos novo vodstvo napovedalo vrsto ukrepov.

V Airbusu, ki je od lanskega oktobra v 100-odstotni lasti Evropskega letalskega in oboroževalnega koncerna EADS, načrtujejo izpeljavo programa za obsežno zmanjšanje stroškov poslovanja, ki bo predstavljen prihodnji mesec, razvijati pa naj bi začeli tudi novo linijo letal, s katerimi bi konkurirali primerljivi liniji Boeingovih letal. Gre za novo tovorno različico letala A330-200 za lete na dolge razdalje s srednje velikimi zmogljivostmi.

Niz Airbusovih težav, povezanih z dvoletnimi dobavnimi zamudami pri A380 in posledičnimi stroški prestrukturiranja družbe, se bo po mnenju analitikov odrazil tudi na lanskih poslovnih rezultatih družbe. Da bo minulo poslovanje zaznamovano z rdečimi številkami, so namignili tudi v koncernu EADS, kjer pa poslovno poročilo še pripravljajo.

Analitiki pri borzno-posredniški hiši CM-CIC ocenjujejo, da bi lahko Airbusova izguba iz poslovanja v zadnjem četrtletju 2006 znašala tudi do 1,7 milijarde evrov, medtem ko naj bi v prvih devetih mesecih preteklega leta evropski proizvajalec ustvaril okoli 1,14 milijarde evrov dobička pred davki, obrestmi in amortizacijo.