Borza: prodanih 10 odstotkov Mercatorja

Na Ljubljanski borzi je bil sklenjen posel z 10,75 odstotka vseh delnic Mercatorja, ki naj bi jih prodala NLB. Posel je bil tako vreden 66,8 milijona evrov.

Objavljeno
23. oktober 2009 15.55
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Ljubljana - Na Ljubljanski borzi je bil danes sklenjen posel s svežnjem 404.832 delnic oz. 10,75 odstotka vseh delnic Mercatorja po ceni 165 evrov za delnico, so potrdili v borznoposredniški hiši Medvešek-Pušnik. Posel je bil tako vreden 66,8 milijona evrov.

Posel je bil dostopnih informacijah sklenjen izven rednega borznega trgovanja. Gre za t.i. poročani posel, torej posel z delnicami, ki kotirajo na borzi, vendar se posel ne sklene na borzi.

Omenjeni sveženj ustreza številu delnic, ki jih je NLB v postopku unovčitve zavarovanj (za posojilo Infond Holdingu) na podlagi zapadlih posojilnih pogodb 5. avgusta, po isti ceni kot današnji posel, prodala odvisni družbi Fin-Do. Družba Fin-Do je bila danes v delniški knjigi navedena kot 10,75-odstotna lastnica Mercatorja. Po mnenju poznavalcev bi lahko z današnjim poslom ta delež ponovno nase prenesla NLB.