Boss opozoril Muro, da bo prekinil sodelovanje

V Muri so danes prejeli resno opozorilo nemškega podjetja Hugo Boss, da bo prekinil sodelovanje. Boss je začasno že ustavil dobavo materiala za šivanje njihovih oblek.

Objavljeno
24. september 2009 16.47
I. G.
I. G.
Murska Sobota - Bojan Starman, ki je danes od prokurista Zdenka Podlesnika prevzel posle, nam je potrdil, da je dolgoletni partner Hugo Boss zelo resno zaskrbljen, da bo utrpel škodo zaradi dogajanj v podjetju. "Če razmer takoj ne bomo uredili, nas bodo kmalu zapustili vsi partnerji," je bil kratek Starman.

Boss je po zadnjih informacijah začasno že ustavil dobavo materiala za šivanje njihovih oblek. V primeru da bo Boss dokončno prekinil sodelovanje z Muro, je ogroženih tudi tistih 1000 delovnih mest, ki naj bi v Muri ostala.

Starman se je danes podrobno seznanil z razmermi v podjetju in obsegom naročil, od česar je odvisno, koliko delavcev bo v začeku dobilo delo v na novo organizirani družbi Mura in partnerji. Ta je doslej delala izključno za nemški Boss.

Družba Mura in partnerji bo začela delati po novem takoj po uvedbi stečajev v Muri, d. d., in njenih hčerinskih družbah, z izjemo Mure in partnerji. Starman se je včeraj podrobno informiral o stanju v podjetju in začel pripravljati vse potrebno za čimprejšnjo uvedbo stečajev za Murine družbe. V nekaj dneh bo ugotovil obseg že zagotovljenih in možnih poslov za družbo Mura in partnerji po 1. oktobru. Tudi v tej družbi včeraj niso delali, z izjemo peščice delavcev, ki so morali dokončati posle za Boss. Zaposleni v preostalih družbah so na čakanju ali dopustih že dva tedna.