Brez razrešnice prejšnjemu vodstvu Preventa

Delničarji slovenjgraške družbe Prevent Global na skupščini niso podelili razrešnice prejšnjemu vodstvu družbe za lani, skupščino pa so zaznamovale tudi napovedane izpodbojne tožbe.

Objavljeno
24. avgust 2009 18.54
Da. O./STA
Da. O./STA
Slovenj Gradec - Delničarji slovenjgraške družbe Prevent Global na današnji skupščini niso podelili razrešnice prejšnjemu vodstvu družbe za lani, skupščino pa so zaznamovale tudi napovedane izpodbojne tožbe ter razprava o finančni in poslovni situaciji v družbi, ki je bila po besedah predsednika uprave družbe Ivana Majcna "precej burna".

Skupščine, na kateri je sodelovalo skupno 98,79 odstotka kapitala, sta se tako udeležila oba največja delničarja Janko Zakeršnik in Nijaz Hastor, ki po skupščini nista bila pripravljena dati izjave za medije, je pa dogajanje predstavil predsednik uprave družbe Majcen.


Kot je dejal, je v okviru razprave o finančni situaciji v družbi, za katero na tokratni skupščini ni bilo predvidenega sprejemanja sklepov, predstavil predlog uprave za prihodnje izboljšanje poslovanja družbe. Predlog med drugim vključuje dokapitalizacijo družbe v višini 5,2 milijona evrov, odprodajo nepotrebnega in drugega premoženja, s čimer bi po zdajšnjih ocenah iztržili okoli 26 milijonov evrov za poplačilo dolgov, ter dogovora z bankami o reprogramiranju dolga, ki znaša ta trenutek 52 milijonov evrov.


Delničarji bodo o tem predlogu odločali na izredni skupščini, ki bo predvidoma sklicana za oktober, je napovedal Majcen. Izvedba takšnega modela ob pogoju, da se nobena proizvodnja ne seli več iz Slovenije, bi po Majcnovem mnenju pomenila vzdržno poslovanje, v nasprotnem primeru pa bi družba konec letošnjega leta po projekcijah uprave "stopila v področje insolventnosti".