Članstvo ZDUS bo dobilo pooblastila za glasovanje na skupščini Vzajemne

Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) je sporočila, da bo večji del njihovega članstva že jutri po pošti prejel pooblastilo za glasovanje na izredni skupščini Vzajemne zdravstvene zavarovalnice.

Objavljeno
13. oktober 2009 15.46
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Ljubljana - Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) je sporočila, da bo večji del njihovega članstva že jutri po pošti prejel pooblastilo za glasovanje na izredni skupščini Vzajemne zdravstvene zavarovalnice. Člane prosijo, da ga podpišejo in čim prej vrnejo. Podpisana pooblastila nameravajo na vložišču Vzajemne oddati 28. oktobra.

Tudi če bo Agencija za zavarovalni nadzor nadaljevala svoje aktivnosti, si bodo v zvezi prizadevali, da "skupščino speljemo do konca", je dejal podpredsednik zveze Mirko Miklavčič in dodal, da imajo legitimno pravico za to.

 

Zapletov pri svojih prizadevanjih ne pričakujejo, "če pa se bo zapletlo, bomo skušali uporabiti tudi pravna sredstva", je opozoril.

 

Miklavčič je spomnil, da naj bi na izredni skupščini 6. novembra v Laškem zamenjali nadzorni svet. Ta po mnenju zveze namreč do zdaj ni dobro opravljal svoje vloge. V Laškem pa naj bi tudi spremenili in dopolnili statut Vzajemne.