CPM: Veliki Štajercem ne pustijo do največjih poslov

V Cestnem podjetju Maribor so prepričani, da je zahteva za stečaj njihovega podjetja povezana s pogodbo o gradnji predora Markovec na hitri cesti med Izolo in Koprom.

Objavljeno
26. oktober 2009 20.28
Urban Červek, Matjaž Ropret
Urban Červek, Matjaž Ropret
Maribor - V Cestnem podjetju Maribor so prepričani, da je zahteva za stečaj njihovega podjetja, ki jo je vložil eden od njihovih podizvajalcev Avtoprevoz Gramet Trade, povezana s pogodbo o gradnji predora Markovec na hitri cesti med Izolo in Koprom; da gre za še en poskus škodovanja njihove konkurence, ki ni dobila trenutno največjega gradbenega posla v državi. V Avtoprevozu Gramet te očitke zanikajo, pravijo, da jih zanima le plačilo 688.651 evrov dolga za dela, opravljena že leta 2005.

Kot smo izvedeli, je CPM obvestilo mariborskega sodišča o predlogu za začetek stečajnega postopka prejel včeraj zjutraj. Zdaj ima CPM petnajst dni časa za odgovor in predložitev dokumentacije, ki dokazuje, da za začetek stečaja ni razlogov, nato pa bo sodišče preizkusilo terjatve in glede na morebitno insolventnost podjetja odločilo, ali se stečaj uvede ali ne. Direktorica CPM Mojca Zapušek dogajanja včeraj ni želela komentirati, iz družbe so poslali le sporočilo za medije, v katerem poudarjajo, da je predlog za stečaj povsem neutemeljen, saj podjetje Avtoprevoz Gramet Trade sploh nima terjatve do njih. Pred mariborskim okrožnim sodiščem namreč teče spor, v katerem CPM dokazuje, da Gramet nikoli ni izkazal utemeljenosti svojih zahtevkov. »Popolnoma prepričani smo, da bo sodišče zavrnilo neutemeljen predlog za začetek stečajnega postopka. V nadaljevanju pa bomo zoper podjetje Avtoprevoz Gramet Trade vložili odškodninsko tožbo zaradi po našem mnenju zlorabe procesnih pravic in zoper tiste, ki širijo laži o naši družbi,« so zapisali v včerajšnjem sporočilu. Morebitni stečaj CPM bi namreč lahko preprečil podpis pogodbe z Darsom o gradnji predora Markovec, vsekakor pa ga bo zavlekel, saj so iz Darsa že sporočili, da bodo s sklenitvijo pogodbe počakali do odločitve sodišča.

Več v današnjem Delu.