Dars se je zadolžil za 147 milijonov evrov

Dars je z namenom financiranja graditve avtocestnih odsekov iz nacionalnega programa izgradnje avtocest v Sloveniji sklenil tri kreditne pogodbe v skupni višini 147 milijonov evrov. Krediti so sklenjeni za pet let.

Objavljeno
26. oktober 2009 18.47
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Ljubljana - Vsi trije krediti, ki so zavarovani z državnim poroštvom, bodo namenjeni za financiranje nalog, ki jih je Slovenija naložila Darsu v okviru letnega plana razvoja in obnavljanja avtocest za letošnje leto.

Prvo kreditno pogodbo je Dars sklenil za kredit v višini 50 milijonov evrov z banko KfW iz Frankfurta, drugo, prav tako v višini 50 milijonov evrov, z banko BIIS iz Rima, tretjo, v višini 47 milijonov evrov, pa z ljubljansko banko Unicredit Banka Slovenija.

Soglasje upravi Darsa za podpis omenjenih kreditnih pogodb so na četrtkovi seji dali nadzorniki družbe.

Nadzorni svet Darsa se je sicer na seji seznanil z realizacijo prihodkov in odhodkov v letošnjih prvih osmih mesecih in primerjavo s poslovnim načrtom za omenjeno obdobje ter realizacijo za obdobje od januarja do avgusta 2008.

Prav tako so se nadzorniki seznanili s poročilom o stanju priprave državnih lokacijskih in prostorskih načrtov za odseke avtocest in drugih državnih cest iz resolucije o nacionalnem programu izgradnje avtocest v RS, poročilom o stanju izvedbe projektov avtocestnega programa v fazi priprave na gradnjo in gradnjo ter poročilom o realizaciji obnov, gradbenih delih.