Dars: za člana uprave potrdili Časa in Boškovičevo

Nadzorni svet Darsa je na seji soglasno podprl predlog predsednice uprave Mateje Duhovnik, ki je za nova člana uprave predlagala Bojana Časa in Gordano Boškovič.

Objavljeno
11. november 2009 20.54
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Ljubljana - Nadzorniki so se seznanili tudi s potekom gradnje dolenjske avtoceste in ocenili, da bi lahko bila zgrajena do začetka turistične sezone.

Bojan Čas in Gordana Boškovič sta nadzornikom na današnji seji predstavila svoj program in načrt dela ter nadzornike prepričala s strokovnostjo, so na Darsu zapisali v sporočilu za javnost. Predlog o imenovanju članov uprave Darsa bo vladi posredovan v četrtek, ta pa naj bi o tem odločala v čimkrajšem možnem času.

Mateja Duhovnik je za oba kandidata prepričana, da sta visoko usposobljena za uspešno reševanje izzivov, ki Dars čakajo v prihodnje. "Upam, da bo predlog čim prej potrdila tudi vlada in da bo nova uprava Darsa čim prej začela z delom," je dejala po seji nadzornikov.

Nadzorniki so se kot omenjeno seznanili tudi s potekom graditve dolenjske avtoceste mimo Trebnjega in Mirne peči. Ocenili so, da dela potekajo skladno s terminskim načrtom. "Če nam bodo zima in vremenske razmere naklonjene, pričakujem, da bo manjkajoči odsek zagotovo v celoti dokončan še pred začetkom nove turistične sezone," je po seji pojasnil prvi nadzornik Darsa Iztok Klančnik.

Dars bo skušal zagotoviti vse potrebno, da bo dolenjska avtocesta dokončana pred 1. julijem, je poudarila tudi Duhovnikova, ki jo je za predsednico uprave Darsa vlada imenovala 15. oktobra.