Delo lani z višjimi prihodki

Časopisno-založniška hiša Delo je minulo leto po nerevidiranih izkazih končala s 56,40 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za štiri odstotke več kot v prejšnjem letu.

Objavljeno
22. februar 2007 18.50
Ljubljana - Časopisno-založniška hiša Delo je minulo leto po nerevidiranih izkazih končala s 56,40 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za štiri odstotke več kot v prejšnjem letu. Ustvarjeni dobiček pred davki je znašal 2,92 milijona evrov, kar je za 31 odstotkov več kot predlani, so sporočili iz Dela.

Delež dobička iz poslovanja v prihodkih od prodaje se je s 3,6 odstotka povečal na 4,6 odstotka, donosnost sredstev s 4,8 odstotka na 5,8 odstotka, donosnost kapitala pa s 6,9 na 9,1 odstotka.

"Vodstvo družbe Delo je v veliki meri uresničilo zastavljene cilje, zato lahko nadzorni svet upravičeno pričakuje, da se bodo pozitivni trendi poslovanja nadaljevali tudi v letošnjem letu," je na današnji seji nadzornega sveta, ki je obravnaval lanske poslovne rezultate družbe, dejal predsednik nadzornega sveta Boris Zupančič.

Predsednik uprave Dela Danilo Slivnik je, kot so sporočili iz Dela, dejal, da so boljši poslovni rezultati posledica nove poslovne usmeritve podjetja, ki temelji na doseganju večje poslovne učinkovitosti in boljše izrabe razpoložljivih virov.

Člani nadzornega sveta so se seznanili tudi s poslovnim načrtom za leto 2007, ki med drugim predvideva 25-odstotno povečanje čistega poslovnega izida, in ga potrdili.