Družba Mura in partnerji bo zaposlila 582 delavcev

Prijetno presenečnje v Mura in partnerji: do konca meseca bodo zaposlili 582 delavcev, prednost pa bodo imeli delavci, ki so že bili redno zaposleni v Muri. Skupno bo v družbi zaposlenih 1053 delavcev.

Objavljeno
10. november 2009 19.23
Ivan Gerenčer
Ivan Gerenčer
Murska Sobota - V družbi Mura in partnerji bodo presegli napovedi o številu novih zaposlitev do konca meseca. Konec oktobra sta poslovodeči v družbi Bojan Starman in predsednik NS Matjaž Jauk napovedala, da bodo za določen čas (eno leto) zaposlili 400 delavcev, v primerju večjega obsega poslov pa največ 450. Starman je v začetku novembra napoved o novih zaposlitvah povečal na blizu 500 delavcev.

 

Pred dobrim tednom je družba Mura in partnerj prijavila zavodu za zaposlovanje potrebo po 132 delavcih, zdaj pa še po dodatnih 450 delavcih. Straman je povedal, da jih blizu dvesto v družbni že dela pogodbeno, v prihodjih dneh pa bodo vsi tudi podpisali pogodbe za zaposlitev za določen čas. Tako bo konec meseca v Mura in partnerji skupno zaposlenih 1053 delavcev, od tega 582 za določen čas. Seveda bodo ponovno zaposlili delavce, ki so bili že redno zaposleni v Muri.


Zaradi stečaja štirih Murinih družb je delo izgubilo 2624 od skupno 3292 zaposlenih. Večina jih je že prijavljana na zavodu za zapsolovanje, prva denarna nadomestila za brezposlenost pa bodo dobili 13. in 20. novembra.

 

Več v sredini tiskani izdaji Dela.