Družbeniki Skimarja so za dokapitalizacijo

Družbeniki Skimarja so sklenili, da bodo na februarski skupščini predvidoma potrdili dokapitalizacijo družbe v višini 10,2 milijona evrov. Sprememb v upravi vodstva družbe pa, kot kaže, ni pričakovati.

Objavljeno
23. januar 2007 07.00
Igor Umek, predsednik uprave družbe Skimar
Ljubljana – Družbeniki Skimarja so včeraj sklenili, da bodo na skupščini v drugi polovici februarja predvidoma potrdili dokapitalizacijo družbe v višini 10,2 milijona evrov. Dokapitalizacija bo namenjena povečevanju zmogljivosti in krepitvi družbe v zimskem in navtičnem programu, so pojasnili v Kapitalski družbi (Kad), največji lastnici Skimarja. Sprememb v upravi vodstva družbe pa, kot kaže, ni pričakovati.

Po navedbah KD Holdinga, prav tako družbenika Skimarja, so družbeniki včeraj napovedali tudi podpis pisma o nameri dokapitalizacije Skimarja, ki ga banka v vmesnem obdobju do skupščine zahteva za nadaljnje financiranje naložb begunjske družbe. Predsednik in član uprave Skimarja Igor Umek in Matjaž Šarabon včeraj zaradi službene poti nista bila dosegljiva, neuradno pa smo izvedeli, da so družbeniki družbi tako le omogočili nadaljevanje naložb in s tem izpolnitev pogodbenih obveznosti do poslovnih partnerjev. Brez dokapitalizacije naj bi izvedba naložb ne bila mogoča. KD Holding je tudi potrdil, da bo v dokapitalizaciji sodeloval.

»Zamenjave nadzornega sveta in uprave družbeniki nismo obravnavali,« so razložili v KD Holdingu. Dodali so, da je po njihovem mnenju uprava delala dobro in da tudi glede strateških usmeritev in ciljev, ki jih želi doseči v prihodnje, ne vidijo potrebe po zamenjavi. Tudi v Kadu so potrdili, da o zamenjavi uprave niso razpravljali. »Odpoklic in imenovanje uprave družbe sta v pristojnosti nadzornega sveta in ne družbenikov,« so zatrdili. Predsednik nadzornega sveta Anton Pogačnik je za Delo ponovno zagotovil, da zamenjave uprave za zdaj ne načrtujejo. Kot smo v Delu že poročali, pa je zaradi umika NFD Holdinga iz lastništva Skimarja pričakovati odpoklic njegovega nadzornika Henrika Peternelja. Zaradi menjave službe bo z nadzorniške funkcija odstopila tudi predstavnica D.S.U. v likvidaciji Ksenja Hornung.

Več si preberite v torkovem Delu!