Država kot kaže ne bo odkupovala neprodanih praznih stanovanj

Glede na to, da se ministrstvi za okolje in prostor ter za finance še nista izjasnili glede predloga, da bi država prek posebnega sklada odkupila del neprodanih stanovanj na trgu, ministrica za gospodarstvo Darja Radić ocenjuje, da je možnosti, da bo predlog uresničen, vedno manj.

Objavljeno
03. februar 2011 17.16
Karmen Lugarič, delo.si
Karmen Lugarič, delo.si
Ljubljana - Odločitve glede oblikovanja posebnega stanovanjskega sklada, prek katerega bi država po nižjih cenah od trenutnih tržnih odkupila del neprodanih stanovanj na trgu, še ni, je po seji vlade povedala ministrica Radićeva. Državni odkup stanovanj bi bil del ukrepov za spodbujanje gradbenega sektorja, piše STA.

Ministrstvo za gospodarstvo je le koordinator teh ukrepov; ključno vlogo pri skladu imata ministrstvi za okolje in prostor ter za finance in tudi stanovanjski sklad, ki se še niso izjasnili, pravi Radićeva. "Po mojem mnenju to kaže na določene pomisleke v zvezi s tem predlogom. Možnost, da bo prišlo do uresničitve tega predloga, je vedno manjša," meni ministrica.

Kot poroča STA je po besedah Radićeve vprašanje tudi, ali je ta ukrep sploh še smiseln, saj se stanovanjski trg oživlja, aktivnost bank pri posojilih prebivalstvu za stanovanja pa povečuje.