Država prek Petrola stiska Pavčka?

Petrol namerava Skupini Viator Vektor odpovedati del pogodb za prevažanje bencina in naftnih derivatov, za omenjene logistične storitve pa najeti podjetje Avtotransporti Kastelec z Grosupljega.

Objavljeno
21. februar 2007 22.10
Predsednik uprave Viator & Vektor Zdenko Pavček
Ljubljana – Petrol namerava Skupini Viator Vektor, ki jo vodi Zdenko Pavček, odpovedati del pogodb za prevažanje bencina in naftnih derivatov, za omenjene logistične storitve pa najeti podjetje Avtotransporti Kastelec z Grosupljega, smo izvedeli iz neuradnih, a zanesljivih virov. Lastnik podjetja Lado Kastelec nam včeraj ni ne potrdil ne zanikal informacije, da prav v ta namen kupuje večjo število cisternskih vozil. Prav tako so bili s pojasnili skopi v Petrolu.

»Obseg flote prilagajamo trenutnim potrebam po prevozih, ki jih za nas opravljajo pogodbeni prevozniki, ki ustrezajo naših zahtevam,« je Katja Ujčič iz Petrolove službe za odnose z javnostmi včeraj odgovorila na vprašanje, ali je letos katero izmed podjetij na novo začelo prevažati bencin in naftne derivate za Petrol. Izvedeli smo namreč, da je Petrol za logistične storitve kljub približno isti količini bencina in naftnih derivatov, ki jih prodaja, najel še enega prevoznika.

Prav zaradi tega je tudi slišati, da bo v kratkem – če medtem ne bo ustrezno povečal prodaje – odvzel del poslov kateremu od sedanjih prevoznikov, kot najresnejša kandidata pa se omenjata Integral Lendava in Transport Ilirska Bistrica, podjetji iz Skupine Viator Vektor. Ali je to res, smo preverili tudi pri Ujčičevi, ki nam je odgovorila, da »so vse aktivnosti, povezane s prevozi in logistiko, odvisne od aktualnih potreb Petrola«. Dan prej so nam v Petrolu še zatrdili, da »pogodbe o prevozih niso odpovedali nikomur«.

Več si preberite v četrtkovem tiskanem Delu!