Durs bo bedel nad izdajanjem računom

Davčna uprava RS bo v okviru projekta Siva ekonomija v mesecu oktobru in novembru poostrila nadzor nad izdajanjem računov pri cvetličarjih, vrtnarjih, svečarjih ter vulkanizerjih.

Objavljeno
21. oktober 2009 15.03
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Ljubljana - Nadzori se bodo izvajali z nenapovedanimi obiski pri zavezancih, z namenom preveritve izdajanja računov za opravljene storitve in blago ter ostalih poslovnih listin in dokumentacije. Davčni inšpektorji bodo nadzirali tudi delo in zaposlovanje na črno.

O rezultatih nadzorov bo Durs javnost po zaključku akcije tudi obvestil. Davčna uprava ob tej priložnosti znova poziva vse potrošnike, da zahtevajo in vzamejo račun za vsako storitev ali blago in s tem pomagajo preprečevati delo in zaposlovanje na črno, nelojalno konkurenco ter utaje davkov.

Durs je minuli teden sicer sporočil, da je v okviru projekta Siva ekonomija med januarjem in septembrom opravil 926 nadzorov in v 390 nadzorih (42,1 odstotka) ugotovil kršitve zakonodaje. Za skupaj 544 kršitev so inšpektorji izdali 264 plačilnih nalogov in odločb o prekršku. Skupno so izdali 69 odločb o prepovedi opravljanja dela na črno. Skupni znesek izrečenih glob je v obdobju od 1. januarja do 30. septembra znašal 388.694 evrov.