Ali je Triglav izpadel iz igre za nakup Croatie?

Po pisanju hrvaškega Globusa, ki ga povzema STA, naj bi se za nakup Croatie poslej potegovala hrvaški Adris in poljska PZU.

Objavljeno
09. oktober 2013 19.24
EUROBASKET - Razstava dresov reprezentanc udeleženk
Silva Čeh, gospodarstvo
Silva Čeh, gospodarstvo
Ljubljana - Zavarovalnica Triglav domenvno ne izpolnjuje pogojev za nakup hrvaške zavrovalnice Croatia, je poročala slovenska tiskovna agencija STA, ki se je sklicevala na spletno izdajo hrvaškega Globusa. Po navedbah Globusa bi se v drugi krog za privatizacijo Croatie lahko uvrstila hrvaška skupina Adris in poljska zavarovlaniška velkanka PZU.

Adris naj bi za 132 tisoč delnic Croatie ponudil 104,2 milijona evrov, kar pomeni 790 evrov na delnico, Adris pa okrog 121,5 milijonov evrov. Kakor smo slovenski mediji poročali že doslej, se je tudi ponudba Triglava vrtela nekje v teh razponih. Razlika pa očitno nastane pri vprašanju, koliko bi posamezni ponudniki bili pripravljeni vložiti v nadaljno dokapitalizacijo Croatie.

Kakor je povedal Rajko Stanković, član nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav, je, glede na javno dostopne podatke in ponudbo Triglava, ta še vedno lahko v igri za nakup Croatie. Stanković upa, da bo tako tudi ostalo, saj je prepričan, da je bila nezavezujoča ponudba, ki jo je oddal Triglav za nakup Croatie, pripravljena strokovno, zato pravnih in podobnih razlogov za izpad Triglava iz igre za nakup Croatie ne vidi.