Burkhardt dobil dovoljenje Banke Slovenije za člana uprave NLB

Nemški bančnik z večletnimi mednarodnimi izkušnjami na področju upravljanja s tveganji in kreditnih analiz bo pristojen za področje upravljanja s tveganji.

Objavljeno
12. september 2013 21.07
NLB
R. D., Delo.si
R. D., Delo.si
Ljubljana - Svet Banke Slovenije je v torek Andreasu P. Burkhardtu izdal dovoljenje za opravljanje funkcije člana uprave NLB. Petletni mandat bo nastopil takoj po zaključku preostalih administrativnih postopkov, so sporočili iz NLB. S tem se bo uprava največje slovenske banke, ki jo vodi Janko Medja, razširila na pet članov.

Burkhardt, ki ima večletne bogate mednarodne izkušnje na področju upravljanja s tveganji, kreditnih analiz in ocenjevanja kreditnih tveganj, bo pristojen za področje upravljanja s tveganji. V NLB bo njegova ključna naloga preoblikovanje in nadgradnja strategije upravljanja s tveganji banke.

»Pomembno je, da se banka osredotoči na svoje osnovne zmožnosti, nadaljuje s krepitvijo in nadgradnjo pristopa k preudarnemu upravljanju s tveganji ter obenem izkoristi priložnosti za ustvarjanje novih dobičkonosnih poslov,« je ob tem povedal Burkhardt.

Burkhardt, rojen leta 1971 v Augsburgu, je nemške narodnosti in dela v bančnem sektorju že več kot 15 let, predvsem na območju srednje Evrope. Diplomiral je na univerzi v nemškem Augsburgu, kjer je zaključil tudi specializacijo na področju računovodstva in managementa, magistrski naziv MBA pa je pridobil na univerzi v ameriškem Daytonu.

Preden se je pridružil skupini NLB, je bil do januarja 2013 vodja upravljanja s tveganji v banki Volksbank na Madžarskem, kjer se je osredotočil predvsem na nadgradnjo in racionalizacijo postopkov izterjave in prestrukturiranja podjetij. Pred tem je leto in pol delal kot član uprave v banki Volksbank v Romuniji, kjer je bil odgovoren za prestrukturiranje in izterjavo. V letih od 2003 do 2009 je opravljal funkcijo člana uprave v banki Volksbank BH v Sarajevu, kjer je bil odgovoren za finančni del poslovanja in tveganja.