Dobre bonitetne ocene zavarovalnic

A. M. Best je Zavarovalnici Triglav in Pozavarovalnici Sava potrdila bonitetno oceno A−.

Objavljeno
06. oktober 2014 12.04
SLOVENIJA,LJUBLJANA,26.11.2012,ZAVAROVALNICA TRIGLAV.FOTO:MAVRIC PIVK/DELO
B. T., gospodarstvo
B. T., gospodarstvo
Ljubljana − Bonitetna agencija A. M. Best je Zavarovalnici Triglav znova podelila bonitetno oceno finančne moči »A−« (odlično) in bonitetno oceno kreditne sposobnosti izdajatelja »a−« (odlično). Bonitetni oceni kažeta na trdno, tveganjem prilagojeno kapitaliziranost, dobre poslovne rezultate in vodilni konkurenčni položaj na slovenskem trgu.

Srednjeročna napoved pa se je za Zavarovalnico Triglav izboljšala iz stabilne v pozitivno. Agencija utemeljuje, da je izboljšanje napovedi posledica uspešnega poslovanja družbe, kljub zahtevnim pogojem na zavarovalnem trgu v Sloveniji. Skupina Triglav poleg tega krepi svojo že močno prepoznavno blagovno znamko na trgih Jugovzhodne Evrope in izvaja začrtane aktivnosti za nadaljnjo rast. Skladno s strateškimi cilji je delovanje Skupine Triglav v obdobju do leta 2017 usmerjeno v osnovno zavarovalno dejavnost s poudarkom na dobičkonosnosti in varnosti poslovanja ter nadaljnji preudarni rasti in razvoju.

Enaki bonitetni oceni je bonitetna agencija A. M. Best ponovno podelila tudi hčerinski družbi Pozavarovalnici Triglav Re. Bonitetni oceni imata stabilno srednjeročno napoved.

Tudi Sava Re odlično

Pozavarovalnici Sava je A. M. Best potrdila oceno finančne moči na ravni A− in kreditno oceno A−, obe s stabilnimi obeti. Bonitetna ocena Pozavarovalnice Sava odraža njen okrepljeni konkurenčni položaj na slovenskem zavarovalniškem trgu in močno, tveganju prilagojeno kapitalsko ustreznost ter odločilno podpira nadaljnjo usmeritev in načrte družbe na področju pozavarovanja.