Finančna uprava na sejmu, a ne zaradi nadzora

Finančna uprava bo na sejmu obrti v Celju odprla priložnostno pisarno za nasvete, nadzorna naloga ne bo v ospredju.

Objavljeno
08. september 2014 11.19
K. F., gospodarstvo
K. F., gospodarstvo

Ljubljana – »Finančna uprava bo na 47. Mednarodnem sejmu obrti (MOS) in podjetnosti kot partner Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) predstavljala svoje delo, svetovala obiskovalcem ter sodelovala na sestankih in okroglih mizah z obrtniki,« sporočajo iz generalnega finančnega urada.

Tokrat predvsem kot svetovalci

V generalnem finančnem uradu smo preverili, ali bodo inšpektorji finačne uprave na sejmu izvajali tudi nadzor na prodajnih mestih in stojnicah. Sodelovanje na sejmu ne izključuje načrtovanih ali nenačrtovanih kontrol, nam odgovarjajo in dodajajo: »Delo inšpektorjev in drugih uslužbencev poteka neodvisno od sodelovanja finančne uprave na tovrstnih dogodkih. Glavna naloga predstavnikov Finančne uprave Republike Slovenije na sejmu MOS pa bo davčno in carinsko-trošarinsko svetovanje obrtnikom ter drugim obiskovalcem in ne nadzorne naloge. «

Uslužbenci finančne uprave bodo dosegljivi na razstavnem prostoru številka 34 v dvorani L1: vsak dan od srede, 10. septembra, do ponedeljka, 15. septembra 2014, potem pa do 14. septembra še med med 9. in 19. uro in zadnji dan, v ponedeljek, do 18. ure.

Na sejmu bodo strankam na voljo nasveti in pojasnila o obveznih dajatvah in nadzoru, ki ga opravlja finančna uprava: o obdavčitvi dejavnosti, poslovanju s tujino, trošarinah, davku na dodano vrednost, carinjenju poštnih pošiljk, prevozu potnikov in blaga ter nadzoru nad delom in zaposlovanjem na črno.

Prvi dan, 10. septembra, bodo v dvorani L1 na razstavnem prostoru 34 svetovali o obdavčitvi plač in prispevkov ter poslovanju s tujino. Poleg tega se bodo v sejni sobi E2 v poslovni stavbi Celjskega sejma sešli s sekcijo za gostinstvo in turizem pri OZS. Pogovarjali se bodo o nadzoru nad delom in zaposlovanjem na črno.

Pride tudi mobilna enota

V četrtek, 11. septembra, bodo na razstavnem prostoru 34 svetovali o obdavčitvi dejavnosti in DDV.

V petek, 12. septembra, pripravljajo svetovanje o trošarinah, carinjenju poštnih pošiljk, naročenih po spletu, in o trgovini z zaščitenimi živalskimi in rastlinskimi vrstami, prav tako na razstavnem prostoru 34.

V soboto, 13. septembra, bodo na v dvorani L1 voljo nasveti o prevozu potnikov in blaga, na zunanji prostor LO pa bo prišla mobilna enota finančne uprave.

Priložnostno svetovanje na obrtno-podjetniškem sejmu v Celju bodo uslužbenci finančne uprave 15. septembra sklenili s pojasnili o o obdavčitvi plač in poslovanju v tujini, prav tako v  dvorana L1 na razstavnem prostoru 34, so še sporočili iz generalnega finančnega urada.