Helios stavi na sintetične smole

V Heliosu zagnali novo linijo za proizvodnjo sintetičnih smol, investicija je ocenjena na več kot 4 milijone evrov

Objavljeno
17. september 2014 12.01
V. T., gospodarstvo
V. T., gospodarstvo

Ljubljana - Helios je zagnal novo linijo za proizvodnjo sintetičnih smol, v katerih vidi priložnost za preboj na evropskem trgu.

Sintetične smole se uporabljajo v transportu, gradbeništvu, v sanitarni in drugih industrijah, tudi premazni. Helios jih že izdeluje, na novi liniji pa se bodo proizvajali izdelki višje kakovosti, so danes sporočili iz Heliosa, ki z novimi izdelki cilja predvsem na evropska podjetja.

"Z novimi produkti akrilnih smol z nizko vsebnostjo topil Helios vstopa na tržišče najzahtevnejših smol. Takšni proizvodi so namenjeni najbolj zahtevnim kupcem in zagotavljajo visoko dodano vrednost. Smole so ena izmed ključnih surovin za proizvodnjo različnih premazov, tudi teh, ki jih proizvajamo znotraj skupine Helios. Z novim produktom bomo tako zagotavljali tudi najvišjo kakovost lastnih Heliosovih premazov," so danes sporočili iz Heliosa.

Na Količevem so s pripravami na novo proizvodno linijo začeli v lanskem letu. Investicija, ki sta jo sofinancirala EU in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. je ocenjena na več kot štiri milijone evrov, še sporočajo iz Heliosa.