Igor Žibrik odhaja iz NKBM

Iz banke naj bi odšel zaradi neenotnosti v upravi.

Objavljeno
09. september 2014 20.17
*jsu* KOSOVO
Tekavec Vanja
Tekavec Vanja
Ljubljana – Iz uprave Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) predčasno odhaja član uprave Igor Žibrik. Žibrik je danes potrdil, da je podal namero o svojem odstopu, nadzorni svet banke bo o njegovem odhodu odločal predvidoma oktobra.

Po neuradnih informacijah naj bi Žibrik odstopil zaradi neenotnih pogledov v upravi na upravljanje, pri čemer se omenja srbski trg. Podrobnosti niso znane, znano pa je, da je Žibrik tudi predsednik upravnega odbora srbske banke KBM, ki je članica skupine NKBM (89,53-odstotna lastnica).

»Odhajam iz osebnih razlogov,« je danes poudaril Žibrik, ki razlogov za svoj odhod ni hotel razkrivati, potrdil pa je, da bo najverjetneje ostal v bančništvu. V drugo največjo banko je Žibrik prišel iz Nove Ljubljanske banke, kjer je bil od leta 2008 do leta 2012 član uprave NLB Prishtina. Je tudi namestnik predsednika nadzornega sveta KBM Infond ter član nadzornega sveta Moje Naložbe in PBS.

»Nadzorni svet Nove KBM je seznanjen z namero o odstopu gospoda Žibrika in jo bo obravnaval na naslednji seji nadzornega sveta. Gospod Žibrik je odstopil iz osebnih razlogov,« so danes pojasnili v banki. V NKBM zagotavljajo, da Žibrikov odstop ne bo vplival na poslovanje banke, saj mora banka skladno s statutom imeti najmanj dva člana uprave. Predsednik uprave NKBM Aleš Hauc danes ni bil dosegljiv za podroben komentar Žibrikovega odstopa. V. T.