Nadzorniki SDH začenjajo iskati tretjega člana uprave

Janez Saje pooblaščenec za skladnost poslovanja na SDH

Objavljeno
21. april 2017 18.21
lvi-SDH
N. G.
N. G.

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je na današnji seji sprejel odločitev o pričetku postopka imenovanja člana uprave SDH.

Nadzorniki namreč februarja ob imenovanju Lidie Glavina za predsednico uprave niso imenovali še enega člana uprave, tako da je uprava ostala dvočlanska; v njej je še Nada Drobne Popovič.

Uprava SDH pa je za pooblaščenca za skladnost poslovanja in integriteto na SDH imenovala Janeza Sajeta.

Ta bo funkcijo začel opravljati z začetkom prihodnjega meseca.

Janez Saje, univerzitetni diplomirani ekonomist, ima več kot 20-letne izkušnje v bančništvu in iz opravljanja funkcij člana nadzornega sveta. Med drugim je deloval na področju zakladništva, upravljanja s tveganji, upravljanja s problematičnimi naložbami, skrbniških storitev in upravljanja Skupine NLB. Bil je aktiven tudi na področjih notranje in zunanje revizije, skladnosti poslovanja, etičnosti ter preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma. Dobil je tudi pozitivno oceno o ustreznosti in primernosti (fit & proper) skladno z Zakonom o bančništvu in smernicami Ebe (evropskega bančnega regulatorja) o ocenjevanju primernosti članov organov vodenja ali nadzora in nosilcev ključnih funkcij, so našteli na SDH.