Medja: »Sumi so brez osnove.«

Janko Medja zanika tudi, da bi komu razkrival cenovno občutljive informacije.

Objavljeno
20. september 2013 23.10
Janko Medja - Sobotna
Miha Jenko, gospodarstvo
Miha Jenko, gospodarstvo

»Vsak sum, povezan z mojim ravnanjem, tudi v povezavi z očitano nepravilnostjo pri zadevi Mercator, je brez vsake osnove. To velja tako za mojo sedanjo kot za mojo preteklo vlogo. Nisem in tudi nikoli nisem bil lastnik delnic Mercatorja niti neposredno niti posredno. Prav tako nisem nikomur razkrival nobenih cenovno občutljivih informacij. Stranke NLB in vsa slovenska javnost lahko mirno spi. NLB vodi strokovna in poštena uprava in nas edini cilj je celovita preobrazba banke v ugledno in vzdržno uspešno inštitucijo,« je povedal predsednik uprave NLB Janko Medja.

»Pri tem nas ne bodo omajali poizkusi tistih, ki imajo drugačne interese.«

»Posebej želim izpostaviti korektno opravljeno delo kriminalistov NPU v današnji preiskavi in se zahvaliti sodelavkam in sodelavcem NLB, s katerimi smo preživeli cel dan v banki in tvorno sodelovali s kriminalisti,« je še dodal prvi mož NLB.

»Z veseljem bom še naprej pomagal v preiskavi, da bi se čim prej pokazala resnica in ovrgel vsak dvom v moje delo.«

Preiskovalci NPU so zvečer končali s preiskavami domnevne zlorabe notranjih informacij, neuradno povezanih s prodajo Mercatorja. Janka Medjo, sicer nekdanjega člana uprave Unicredit banke Slovenija, pa so izpustili iz policijskega pridržanja.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so na območju ljubljanske in kranjske policijske uprave danes izvajali sedem hišnih preiskav, v okviru katerih so iskali dokaze zlorabe notranje informacije, ki je vplivala na ceno vrednostnega papirja.

Nekdanji predsednik uprave Unicredita France Arhar, pri katerem je danes tudi potekala preiskava, je sicer potrdil, da so predmet preiskave posli Unicredita z delnicami Mercatorja, v času, ko sta bila z Medjo člana uprave te banke.