Lastniku Kempinskega zahvala za gospodarski prispevek

Slovensko veleposlaništvo v Beogradu se je srbskemu poslovnežu zahvalilo za prispevek k razvoju gospodarskih odnosov.

Objavljeno
28. junij 2016 14.21
PORTOROZ, SLOVENIJA, 30.1.2009,PALACE HOTEL- VERIGA KEMPINSKI. FOTO: MAVRIC PIVK/DELO
Ba. Pa.
Ba. Pa.

Beograd − Slovensko veleposlaništvo v Beogradu se je na sprejemu ob 25-letnici samostojnosti poslovnežu Miodragu Kostiću zahvalilo za prispevek k razvoju gospodarskih odnosov med državama.

»Slovenija je v 25 letih prehodila izredno pot, vredno spoštovanja. Ostala je naša najpomembnejša trgovinska partnerica v Jugovzhodni Evropi,« je v zahvali dejal Kostić in pohvalil sodelovanje s slovenskimi investitorji v Srbiji. »Verjamem, da imajo uspešna slovenska in srbska podjetja še veliko priložnosti, da s sodelovanjem povečajo konkurenčnost in rast, ne le v regiji, ampak tudi na trgih tretjega sveta.«

Kostić, imenovan tudi kralj sladkorja, velja za najbogatejšega Srba in je že investiral v Sloveniji. Usmerjen je v bančništvo in turizem. Tako je njegovo podjetje MK Grupa že lastnik Hotela Kempinski v Portorožu. Zanima ga tudi Portoroško letališče. Menda pa bi kupil tudi vse hotele iz LifeClassa.

»Portorož ima velikanski potencial za nadaljnji razvoj in povečanje števila turistov. Razvoja letališča in marine si želimo zato, da bi postal nekakšen novi Cannes. Tako si ga predstavljamo v prihodnosti. Če bi torej bila oddana ponudba za prodajo deležev v Aerodromu Portorož, bi MK Grupa vsekakor sodelovala. Naš cilj je promocija Portoroža kot destinacije najvišjega razreda, zato je v našem interesu več poletov in tudi to, da bi tudi Marina Portorož delala s polno zmogljivostjo,« so pred kratkim iz MK Groupe odgovorili za Delo in dodali, da jih Marina Portorož trenutno ne zanima.

Srbska AIK banka, ki spada v skupino MK Grupa, ima od začetka leta v Gorenjski banki 14 odstotkov delnic. Želeli pa bi si stoodstotno lastništvo.