Nadzorniki SDH danes o prospektu in ceni NLB

Odločitev naj bi sprejeli šele v ponedeljek.

Objavljeno
25. maj 2017 18.51
acr NLB
Maja Grgič
Maja Grgič
Ljubljana – Nadzorniki Slovenskega državnega holdinga (SDH) bodo danes obravnavali prospekt za prodajo Nove ljubljanske banke (NLB), smo izvedeli neuradno. Vendar pa odločitve danes najbrž še ne bodo sprejeli, ampak bodo sejo nadaljevali v ponedeljek.

Na SDH o tem ne dajejo izjav. Če bo nadzorni svet v ponedeljek prižgal zeleno luč, je objavo prospekta za javno ponudbo delnic NLB na ljubljanski in londonski borzi menda pričakovati 31. maja ali 1. junija. Soglasje k prospektu mora namreč po nadzornikih SDH dati še Agencija za trg vrednostnih papirjev.

Kot smo poročali, bo prospekt med drugim določil razpon cene in minimalno ceno za delnico v javni prodaji delnic banke. Za tem bo sledilo zbiranje ponudb zainteresiranih kupcev in nato odločitev o sprejemu ponudb. Na prodaj je najmanj polovica NLB, pri čemer bo malim delničarjem ponujena desetina delnic, preostanek pa institucionalnim vlagateljem, a bo mogoče delnice med tem dvema svežnjema tudi pretakati.

Če bo SDH uspelo najti kupca vsaj za dobro polovico banke, bodo delnice NLB na ljubljanski in londonski borzi začele kotirati 15. junija letos.