Neuradno: Marku Jazbecu dovoljenje za vodenje Save Re

Agencija za zavarovalni nadzor (AZN) je po naših neuradnih informacijah Marku Jazbecu izdala dovoljenje za vodenje Pozavarovalnice Sava.

Objavljeno
10. maj 2017 15.29
tlo/jazbec
Katja Svenšek
Katja Svenšek
Jazbeca, ki ga je nadzorni svet Save Re na položaj predsednika uprave imenoval že novembra lani, je AZN po dostopnih informacijah zaslišala že po velikonočnih praznikih, dovoljenje za njegovo imenovanje na vrh pozavarovalnice pa bo dokončno izdano predvidoma danes. Na AZN na vprašanja, povezana s podelitvijo licence za opravljanje funkcije predsednika uprave, ne odgovarjajo.

Jazbec je popolno vlogo oddal konec decembra lani, na dovoljenje pa tako čakal več kot štiri mesece. Kot smo v Delu že poročali, se je AZN pri odločanju o tem, ali je Jazbec, ki je bil v preteklosti član uprave Nove Ljubljanske banke (NLB), primeren za vodenje uprave Save Re, obrnil tudi na Banko Slovenije. Čeprav svet Banke Slovenije po neuradnih informacijah ni našel ovir za to, da nekdanji bančnik prevzame vodenje Save Re, mnenje centralne banke kljub vsemu menda ni bilo povsem enopomensko. Banka Slovenije naj bi na agencijo namreč poslala kup dokumentacije, iz katere pa ni bilo jasno razvidno, ali imajo pomisleke ali ne. Določene pomisleke so menda celo nakazovali, odločitev o tem, ali so ti tehtni ali ne, pa prepustili AZN.

Jazbec je bil nazadnje, spomnimo, predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH), od koder se je poslovil po spodletelem poskusu sprememb v nadzornem svetu Luke Koper.