NKBM z novo članico uprave

Sabina Župec Kranjc namesto Igorja Žibrika.

Objavljeno
01. oktober 2014 20.05
Nejc Gole, gospodarstvo
Nejc Gole, gospodarstvo
Ljubljana – Nadzorni svet NKBM je za tretjo članico uprave mariborske banke imenoval Sabino Župec Kranjc, ki bo v upravi zasedla mesto Igorja Žibrika.

Sabina Župec Kranjc je sedanja izvršilna direktorica NKBM za področje finančnih trgov, pristojna pa je bila tudi za projekt pregleda kakovosti sredstev in privatizacijo banke. Pred prihodkom v mariborsko banko je bila Župec Kranjčeva zaposlena v Abanki in Raiffeisen banki, v obeh bankah tudi kot vodja zakladništva. V upravi NKBM bo začela delati po pridobitvi licence Banke Slovenije, pristojna pa bo za upravljanje tveganj, za kar je bil do svojega odstopa odgovoren Igor Žibrik.

»Pričakujemo, da bo imenovanje mag. Sabine Župec Kranjc za članico uprave prispevalo k nadaljnjemu izpolnjevanju ključnih nalog v sklopu prestrukturiranja banke in k njenemu uspešnemu poslovanju tudi v prihodnje,« je povedal Peter Kukovica, predsednik nadzornega sveta.

Nadzorniki so se seznanili tudi s poslovanjem banke v prvih osmih mesecih letos. NKBM je imela v tem obdobju dobiček iz rednega poslovanja, poslovanje po posameznih področjih pa je skladno z načrti. »Skupina NKBM se postopoma osredotoča na svojo osnovno, bančno dejavnost, obenem pa potekajo aktivnosti za prodajo nestrateškega premoženja, delno integracijo PBS, prestrukturiranje lizinških družb, postopek likvidacije KBM Fineko pa se končuje,« so sporočili iz banke

Nadzorni svet NKBM je med drugim obravnaval postopek privatizacije banke, »ki prehaja v sklepno fazo«. Pred kratkim smo poročali, da so madžarska OTP, sklad Apollo in ameriški milijarder Wilbur Ross že opravili finančni in pravni skrbni pregled banke, favorita za nakup pa sta menda OTP in Apollo. Na Slovenskem državnem holdingu zavezujoče ponudbe pričakujejo do 7. oktobra.