Nove Dinersove kartice že na poti v vaš nabiralnik

Tehnične zahteve so izpolnjene, mreža za delovanje kartic je vzpostavljena, dosedanji uporabniki pa že prejemajo nove kartice.

Objavljeno
28. avgust 2013 14.34
Diners club international,Ljubljana Slovenija 22.05.2013
Aleš Stergar, gospodarstvo
Aleš Stergar, gospodarstvo

Ljubljana - V tujini izdane plačilne kartice Diners po treh mesecih in pol sprejemajo tudi na več kot osem tisoč prodajnih mestih v Sloveniji, dosedanjim uporabnikom v Sloveniji izdanih kartic pa bo novi nosilec franšize, Erste Card, začel pošiljati ponudbe za uporabo novih storitev Diners Cluba.

Iz Erste Card so sporočili, da je bil danes poplačan dolg družbe Diners Club SLO d.o.o. in DC Finance 2.355 trgovcem, v skupni višini 17,2 milijona evrov. Novi nosilec franšize še sporoča, da se število novih naročnikov povečuje iz dneva v dan, nenehno pa narašča tudi število prodajnih mest.

Dosedanji uporabniki kartice Diners bodo dobili nove ponudbe za uporabo novih storitev Diners Cluba v sodelovanju z Erste Cardom. V njih bodo pristopne izjave, informacije o obročnem plačevanju, potrdilo o stanju morebitnega dolga ter nova, še ne aktivna kartica Diners. Le-te bodo uporabne nekaj dni po tem, ko bodo dokumenti podpisani in vrnjeni. Novih kartic ne bodo prejeli tisti stari uporabniki, ki še niso poravnali svojih zapadlih obveznosti.

Marija Radonić, namestnica predsednika uprave hrvaškega Erste Card Cluba, je v pogovoru za Delo pred dobrim mesecem napovedala, da bodo uporabniki starih kartic sorazmerni del plačanih članarin dobili povrnjen, nove članarine pa prvo leto ne bo treba plačati. Pri obročnem plačevanju, ki je bilo ena od pomembnih konkurenčnih prednosti kartice Diners, za uporabnike ne bo sprememb, trgovci pa bodo prodano blago dobili plačano takoj, saj financiranje prevzema Erste Card.

Vsem, ki so imeli partnersko kartico, so bile ponujene enake, saj želijo, da ugodnosti, ki so jih imele stranke, ostanejo, načrtujejo pa tudi nove.

Generalni direktor Mladen Mirko Tepuš ter direktor Alen Ptičar naj bi podjetje vodila eno leto, v tem času pa bodo sestavili upravo z daljšim mandatom, je napovedala Radonićeva, saj je takšno podjetje težko voditi iz Hrvaške.