Od polnoči nekoliko dražji regulirani gorivi

Liter 95-oktanskega bencina se bo zunaj avtocestnega križa podražil za 0,3 centa, liter dizla pa bo dražji za 0,1 centa.

Objavljeno
05. junij 2017 14.08
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana − Regulirani pogonski gorivi se bosta opolnoči nekoliko podražili. Liter 95-oktanskega bencina se bo zunaj avtocestnega križa podražil za 0,3 centa na 1,252 evra za liter, liter dizla pa bo v prihodnjih dveh tednih dražji za 0,1 centa in bo treba zanj odšteti 1,146 evra za liter.

Potem ko sta se pred mesecem dni občutneje pocenili obe pogonski gorivi, se cene že pred dvema tednoma niso bistveno spremenile.

V skladu z uredbo, ki jo je vlada sprejela novembra lani, lahko naftni trgovci cene 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah sicer določajo sami. Drugod po državi cene teh goriv še vedno ostajajo regulirane.

Določajo se v skladu z vladno uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro.

Ceni 100-oktanskega bencina in kurilnega olja trgovci medtem sami določajo že od aprila lani.