Tilia: dobri rezultati odraz inovativnih prijemov

Zavarovalnica Tilia ima nadpovprečno 4,6-odstotno rast premij na slovenskem zavarovalniškem trgu, ki ima 3,8-odstotni padec.

Objavljeno
04. september 2013 12.57
iza/Tilia
Silva Čeh, gospodarstvo
Silva Čeh, gospodarstvo

Ljubljana - V prvi polovici leta 2013 je Zavarovalnica Tilia zbrala 50,33 milijona evrov premije, od tega 9,4 odstotka premij življenjskih zavarovanj, veliko večino, 90,6 odstotka pa na področju premoženjskih zavarovanj. Skupna rast premije je glede na enako obdobje lani 4,6-odstotna, kar pomeni, kakor sporočajo iz Tilie, nadpovprečno rast premije glede na panogo, saj ima slovenski zavarovalni trg, z izjemo zdravstvenih zavarovanj, 3,8-odstotni padec.

Izplačane škode v prvi polovici letošnjega leta so visoke 24,98 milijona evrov in so za 15 odstotkov višje kakor v enakem obdobju lani. Porast škod je posledica večjega števila škodnih primerov, kjer od zavarovalnih vrst izstopa predvsem avtomobilski kasko.

Zavarovalnica Tilia je polletno obdobje končala z dobičkom, visokim 1,82 milijona evrov.

Tržni delež Zavarovalnice Tilia se je glede na enako obdobje v lanskem letu povečal na 6,4 odstotka med kompozitnimi zavarovalnicami in na 4,6 odstotka med vsemi zavarovalnicami.