Triglav nadaljuje s postopki za nakup Croatie

Z danšnjim dnem je Zavarovalnica Triglav tudi dokončno prekinila pogodbo z IFC.

Objavljeno
01. oktober 2013 19.38
EUROBASKET - Razstava dresov reprezentanc udeleženk
Silva Čeh, gospodarstvo
Silva Čeh, gospodarstvo

Ljubljana - Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav se je na današnji seji seznanil s stanjem postopka in nadaljnjimi koraki Zavarovalnice Triglav v postopku privatizacije družbe Croatia Osiguranje ter izrazil podporo, so sporočili iz Triglava.

Zavarovalnica Triglav je danes (1. oktobra 2013), kakor so po sejoi NS objavili na borznem Seonetu, soglašala z razveljavitvijo obveznosti vpisa in vplačila delnic družbe Triglav INT, Ljubljana, podano s strani IFC, članice Skupine Svetovne banke, na pobudo Zavarovalnice Triglav in Triglav INT, zaradi česar je prenehal veljati Dogovor o izvedbi ocene vrednosti lastniškega kapitala družbe Triglav INT iz junija 2011, Vpisna pogodba z datumom iz marca 2012 ter posledično tudi Delničarski sporazum in Pogodba o ustanovitvi prodajne opcije, oba iz marca 2013.


Tako se je torej končala zgodba, ki se je začela aprila leta 2012 in naj bi se končala decembra lani s 25 milijonov evrov visoko dokapitalizacijo Triglava, a sta se obe stranki, potencialni dokapitalizator IFC in Triglav očitno odločila drugače.


Sicer pa so po današnji seji Nadzornega sveta Triglava na Seonetu objavili, da bodo svojo strateško pozicijo kljub temu tudi v prihodnje utrjevali na področju, kjer je Skupine Triglav prisotna, seveda ob upoštevaju makroekonomskih razmer in napovedi, pričakovane strukturne spremembe ter priložnosti zavarovalnih trgov regije in potencialnih novih zavarovalnih segmentov. Tako tudo še naprej vztarjajo, da si bodo prizadevali biti center zavarovalništva v Jugovzhodni Evropi.

Nadzorniki so tudi obravnavali dogajanje okrog prodajnega postopka družbe Helios in soglašali, da Zavarovalnica Triglav svoj delež v Heliosu proda v okviru prodajnega konzorcija.