Eno Dinersovo kartico lahko zamenjate za drugo kadar koli

Obveznosti se iz stare kartce prenesejo na novo.

Objavljeno
19. september 2014 21.42
Milka Bizovičar, gospodarstvo
Milka Bizovičar, gospodarstvo

Prvim uporabnikom kartice Diners, ki so se lani po zamenjavi izdajatelja odločili, da jo bodo obdržali, se izteka enoletno obdobje, v katerem jim ni bilo treba plačati članarine. Če želite kartico zamenjati ali jo odpovedati, morate to storiti prej kot v letu dni od aktivacije.

Potem ko je lani maja Banka Slovenije zaradi neplačil trgovcem prepovedala poslovanje podjetju Tomaža Lovšeta, ki je imelo pravice za izdajanje plačilnih kartic Diners Club, jih imetniki niso več mogli uporabljati. Nato je franšizo prevzelo podjetje Erste Card, ki za prvo leto uporabe kartice ni računalo članarine.

Po enem letu od izdaje pa bo ta strošek treba plačati, zato je smiselno preveriti, kolikšna je članarina za kartico, ki jo imate v denarnici. Nekatere so namreč bistveno dražje, kot so bile v preteklosti, da je nabor ugodnosti lahko drugačen, kot je bil, pa so imetniki tako že ugotovili.

Na Erste Card pravijo, da kartico lahko zamenjamo za katero drugo kadar koli – v ponudbi za potrošnike jih imajo 11 –, »če je razlog v višini članarine, pa naj uporabnik to stori vsaj mesec dni pred iztekom enoletnega članskega obdobja«.

Začetek članstva se šteje z dnem aktivacije kartice, kdaj točno je to, se lahko pozanimate na Erste, če jih pokličete po telefonu. Kako zamenjati kartico? Treba jo je prerezati na pol in jo z dopisom, v katerem navedemo novo želeno vrsto kartice, poslati ali prinesti na sedež Erste Card v Ljubljani.

Za zamenjavo se lahko odločimo tudi, če smo opravili nakup na obroke in ga še nismo v celoti poplačali – obveznosti se prenesejo na novo vrsto kartice. Na Erste še pojasnjujejo: članarino za naslednje leto bodo obračunali leto dni od izdaje kartice.