Zavarovalnica Triglav ohranila visoko bonitetno oceno A-

Standard & Poor's Ratings Services ocenjuje, da bo Skupina Triglav tudi v prihodnje ohranila svoj konkurenčni položaj na trgu.

Objavljeno
26. september 2014 15.07
šipić triglav
Cveto Pavlin, gospodarstvo
Cveto Pavlin, gospodarstvo

Ljubljana - Bonitetna agencija Standard & Poor's Ratings Services je danes (petek, 26. september) Zavarovalnici Triglav in njeni hčerinski družbi Pozavarovalnica Triglav Re ter s tem Skupini Triglav potrdila obstoječo dolgoročno kreditno bonitetno oceno "A-" (odlično) in bonitetno oceno finančne moči "A-" (odlično). Bonitetni oceni imata stabilno srednjeročno napoved, je objavila Zavarovalnica Triglav na Seonetu, spletni strani Ljubljanske borze.

V bonitetnem poročilu agencija dodatno ugotavlja, da sta omenjeni družbi Skupine Triglav kljub lastniški strukturi matične družbe neodvisno upravljani in z izkušenim vodstvom sposobni učinkovito izvajati začrtano strategijo Skupine Triglav.

Bonitetna agencija Standard & Poor's Ratings Services s podeljeno stabilno srednjeročno napovedjo ocenjuje, da bo Skupina Triglav tudi v prihodnje ohranila svoj konkurenčni položaj na trgu, čvrsto kapitalsko ustreznost, uravnoteženo strukturo svojih finančnih sredstev ter stopnjo dobičkonosnosti. Po drugi strani pa bi v prihodnje lahko na bonitetno oceno negativno vplivalo morebitno dodatno poslabševanje makroekonomskih razmer v Sloveniji, je še zapisano na spletni strani Seonet.