Finančni trgi zaprti

Slovenski finančni trgi bodo danes in v torek zaradi državnega praznika zaprti. Zaradi prehoda na novo valuto evro, bo zadnji trgovalni dan v tem letu bo tako v sredo, 27. decembra.

Objavljeno
25. december 2006 11.03
Na čelo borze bo dolgih letih prihaja nov obraz
Ljubljana - Slovenski finančni trgi bodo danes in v torek zaradi državnega praznika zaprti. Da bi vsem borznim članom in KDD omogočili učinkovit in varen prehod na novo valuto evro čez sedem dni, bodo na Ljubljanski borzi tudi v četrtek in petek zaustavili trgovanje preko borznega trgovalnega sistema (BTS) na vseh segmentih organiziranega trga ter na segmentu trgovanja z državnimi vrednostnimi papirji preko uradnih vzdrževalcev likvidnosti. Zadnji trgovalni dan v tem letu bo tako v sredo, 27. decembra.

V sredo bo trgovanje potekalo po običajnem urniku med 9.30 in 13. uro, vsa preostala naročila v trgovalnem sistemu BTS pa bodo po koncu trgovanja odstranjena. Borza bo tega dne v tečajnico dodatno vključila zadnji uradni enotni tečaj za vse vrednostne papirje.

Prvi trgovalni dan v letu 2007 v valuti evro bo sreda, 3. januar 2007, ko bo možen ponovni vnos naročil v valuti evro za vse borzne člane že od 7. ure dalje. Trgovanje bo tega dne potekalo po običajnem urniku med 9.30 in 13. uro.

S prvim trgovalnim dnem v letu 2007 v valuti evro bo borza borzne tečajnice pripravljala v evru. Z namenom dvojnega označevanja cen v skladu z zakonom pa bo še vse do 30. junija 2007 objavljala borzne tečajnice tudi še v tolarjih, in sicer po tečaju zamenjave na svoji spletni strani.