Gorenje Tiki bo zagnalo proizvodnjo v Stari Pazovi

Gorenje Tiki bo v začetku februarja v Stari Pazovi v Srbiji zagnalo proizvodnjo električnih emajliranih grelnikov za vodo s prostornino do 500 litrov.

Objavljeno
26. januar 2007 13.48
Velenje - Gorenje Tiki bo v začetku februarja v Stari Pazovi v Srbiji zagnalo proizvodnjo električnih emajliranih grelnikov za vodo s prostornino do 500 litrov. Za širjenje proizvodnih zmogljivosti so se odločili, ker imajo na lokaciji Gorenje Tiki v Ljubljani premalo prostora, v Srbiji pa že status lokalnega proizvajalca. Vzpostavitev proizvodnje na lokaciji v Stari Pazovi je dobra naložba za ohranitev položaja družbe na jugovzhodnih evropskih trgih, so povedali v Gorenju.

Gorenje Tiki je avgusta lani v Stari Pazovi kupilo že zgrajen objekt, po načrtu naj bi podjetje na tej lokaciji letno izdelalo pol milijona grelnikov za vodo. V prvi fazi bodo zaposlili 155 delavcev, v prihodnjih dveh letih pa bo število delavcev raslo skladno z rastjo obsega proizvodnje. Od Srbske agencije za pospeševanje tujih investicij Gorenje pričakuje tudi investicijske vzpodbude za zaposlene v višini 310.000 evrov.

Gorenje pa je že oktobra lani v Valjevu odprlo tovarno hladilno-zamrzovalnih aparatov, celotna naložba pa je bila vredna 20 milijonov evrov. V njej dnevno izdelajo 840 hladilno-zamrzovalnih aparatov, ciljna zmogljivost do leta 2010 pa je milijon aparatov letno.