GZS z novo ponudbo

Gospodarska zbornica Slovenije je začela podjetjem predstavljati svojo novo ponudbo. Kot najpomembnejše nove storitve in produkte izpostavljajo priročnik za poslovanje za mala in srednja podjetja.

Objavljeno
08. januar 2007 14.50
Ljubljana - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes začela podjetjem predstavljati svojo novo ponudbo. Kot najpomembnejše nove storitve in produkte na zbornici izpostavljajo priročnik za poslovanje za mala in srednje velika podjetja, t. i. zeleno knjigo, belo knjigo o zahtevah gospodarstva za konkurenčnejše okolje, obiske in svetovanja njihovih strokovnjakov na sedežu podjetja. Velikim podjetjem pa bodo predlagali tudi osebne obiske vodstva zbornice, kjer bi se dogovorili o individualni ponudbi.

Med pomembnejšimi novostmi iz ponudbe GZS so še sistem popustov član članu, podpora pri uresničevanju podjetniških zamisli, vključevanje podjetij v programe Organizacije Združenih narodov za industrijski razvoj (UNIDO) za pridobivanje finančnih sredstev ter ponudba informacij o razpisih znotraj 7. okvirnega programa EU za raziskave in razvoj.

Zbornica namerava novo ponudbo podjetjem predstaviti s pomočjo lastnih komunikacijskih orodij, pa tudi preko drugih kanalov, npr. objav v Glasu gospodarstva, pošiljanja posebnih pisem podjetjem, preko rednih strokovnih in drugih dogodkov, med januarjem in majem pa bo GZS organizirala posebne dogodke na katerih bodo predstavili nekatere nove storitve, med drugim belo in zeleno knjigo. GZS bo prenovila tudi svojo celostno podobo in spletne strani, ki bodo zaživele v torek.

Na GZS ocenjujejo, da je lahko zbornica s svojo mrežo strokovnjakov in panožno ter regionalno organiziranostjo, mednarodnimi povezavami in infrastrukturo, pomemben sestavni del uspešnosti poslovanja posameznega podjetja. Poleg tega članstvo v GZS omogoča povezovanje z drugimi podjetji, ta pa bi lahko s svojim vplivom in povezavami, ki jih zagotavlja zbornica, pomembno sooblikovala pogoje poslovanja, menijo na GZS.

Iz GZS je doslej izstopilo že nekaj več kot 13.000 podjetij, tako da ima GZS danes 50.000 članov. Nekaj podjetij, ki so izstopila, se je že včlanilo nazaj v novo GZS. Na zbornici pričakujejo, da se bo tako odločilo še več podjetij, predvsem zaradi spremenjenje in kakovostnejše ponudbe.