Harrah's sprejel prevzemno ponudbo

Upravni odbor največjega svetovnega igralniškega podjetja Harrah's Entertainment je sprejel 17,1 milijarde dolarjev vredno ponudbo, da ga prevzameta dve skupini zasebnih vlagateljev.

Objavljeno
20. december 2006 10.49
Hit (Branko Tomažič)in Harrah's (Gary W. Loveman) sta predstavila skupni zabaviščni projekt
New York - Upravni odbor največjega svetovnega igralniškega podjetja Harrah's Entertainment je v torek sprejel ponudbo za prevzem s strani dveh skupin zasebnih vlagateljev, po novem vredno 17,1 milijarde dolarjev. Skupini Apollo Management Group in Texas Pacific Group naj bi s podjetjem Harrah's dosegli dogovor že konec preteklega tedna, vendar morajo odvetniki še dodelati podrobnosti.

Posel naj bi sklenili v letu dni, Harrah's pa si je za naslednjih 25 dni pridržal pravico, da sprejme morebitno višjo ponudbo od koga drugega, kar pa ni verjetno. Prevzemniki ponujajo 90 dolarjev za delnico družbe, prevzeli pa bodo tudi 10,7 milijarde dolarjev dolga.
Delnica Harrah's se je v torek podražila za 14 centov na 82,32 dolarja, potem ko se je v ponedeljek podražila za 2,68 dolarja. Ameriški mediji so v ponedeljek sicer poročali, da vrednost posla znaša 16,7 milijard dolarjev.

Generalni direktor Harrah's Entertainment Gary Loveman je dejal, da novi lastniki ne predvidevajo nobene prodajo premoženja in da imajo načrte za razvoj objektov v Las Vegasu in Atlantic Cityju.
Upravni odbor Harrah's je začel o ponudbah za prevzem resno razglabljati pretekli torek. Iz igre je pri tem izpadel še en ponudnik za prevzem, igralniško podjetje iz Pennsylvanije Penn National Gaming, ki je ponujalo 87 dolarjev za delnico.

Harrah's ima v ZDA 39 igralnic, med njimi Caesars Palace, Bally's in Paris v Las Vegasu (Nevada), prav tako ima v lasti igralnici Caesars in Harrah's v Atlantic Cityju v državi New Jersey. Poleg tega ima deleže v igralnicah v Kanadi, Latinski Ameriki, namerava pa tudi odkupiti deleže v britanskem podjetju London Clubs International, ki je lastnik sedmih igralnic v Veliki Britaniji. Harrah's ima tudi interese tudi v Sloveniji, Singapurju in Španiji.