Hit: Ne ogrožamo poslovanja družbe ATC Kanin Bovec

Hit se kratkoročno ne umika iz družbe ATC Kanin Bovec, ki upravlja z najvišjim slovenskim smučiščem. Pripravljeni so na dokapitalizacijo, a pod določenimi pogoji.

Objavljeno
11. november 2009 14.13
Ka.L.
Ka.L.
Bovec - Hit se kratkoročno ne umika iz družbe ATC Kanin Bovec, ki upravlja z najvišjim slovenskim smučiščem. Kot so danes sporočili iz Hita, ne ogrožajo poslovanja ali dokončanja strateške investicije povezave slovenskega in italijanskega smučišča na Kaninu. Pripravljeni so namreč na dokapitalizacijo, a pod določenimi pogoji.

Hit je pred kratkim ostalim lastnikom družbe ATC Kanin, med katerimi sta največja Euroinvest in občina Bovec, poslal predlog pisma o nameri, iz katerega jasno izhaja, da so pripravljeni svoje terjatve spremeniti v lastniški delež v družbi in s tem izpolniti svoj del dogovora med lastniki, ki bo pripomogel h kratkoročni sanaciji družbe, poudarjajo v Hitu. Kot je znano, se ATC sooča s 5,7 milijona evrov visokim dolgom.

 

Ker preostali lastniki predloga ne razumejo najbolje, jim ga bodo še enkrat temeljito pojasnili, so v novogoriški igralniški družbi zapisali v sporočilu za javnost. Kot trdijo, so pripravljeni na dokapitalizacijo družbe ATC Kanin, a so v predlog dodatno vključili tri možnosti zavarovanja svojega vložka, pri čemer pa gre za vključitev prodajne opcije ali zavarovanje z določenimi nepremičninami drugih lastnikov družbe ATC Kanin Bovec. "Glede na poslovne rezultate in finančno stanje te družbe je takšna poteza logična in nujna," so dodali.

 

Hit bi tako prodajno opcijo lahko izkoristil po dveh letih in to samo za delež, ki bi ga bo družba v okviru dokapitalizacije pridobila s konverzijo obstoječih terjatev v višini 642.000 evrov. "Vse ocene o umiku družbe Hit, zahtevanju poplačila terjatev oz. ogrožanju poslovanja družbe so zato neresnice, ki zavajajo javnost," so ogorčeni v Hitu.

 

Hkrati sicer svoj morebitni umik iz družbe ATC Kanin Bovec napovedujejo šele v srednjeročnem obdobju treh do petih let. "Vse bo seveda odvisno o poslovnih rezultatov in pogojev za intenzivnejše investiranje igralniških družb v turizem, ki jih oblikuje država, na kar smo v družbi Hit že opozorili," so poudarili. Kot še navajajo, od partnerjev v družbi ATC Kanin pričakujejo korektnost, saj razlog za slabe poslovne rezultate gotovo ni odgovornost manjšinskega lastnika.

 

Največji lastnik družbe ATC Kanin Bovec je Euroinvest z dobrimi 36-odstotki delnic, Hit jih ima dobro četrtino, občina Bovec pa 19 odstotkov. Družba si je v preteklih letih nabrala za 5,7 milijona evrov dolgov - lani jim jo je zagodla rekordna snežna odeja -, nov zagon pa naj bi dobila s povezavo s smučiščem na italijanski strani Kanina. Po skoraj štirih desetletjih čakanja naj bi povezava dokončno zaživela še pred koncem leta.