Adria poleti v Köln, 1. januarja ukinja Istanbul

Poleti prihajata Aegean z Atenami in Lot z Varšavo, januarja odhaja Swiss s Zürichom.

Objavljeno
17. december 2015 15.27
A. S.
A. S.

Zgornji Brnik − Adria Airways bo s poletnim voznim redom razširila svojo mrežo poletov z novimi direktnimi povezavami. Novost na slovenskem trgu je direktna povezava trikrat na teden med Ljubljano in Kölnom.

Balkanskemu trgu bo Adria Airways dodala štiri direktne tedenske lete med Tirano in Münchnom ter dve med Prištino in Londonom.

Že s 1. januarjem 2016 bo Adria Airways, članica Star Alliance, ukinila (nočno) letenje v Istanbul, še naprej pa na tej progi ostaja v partnerstvu in sodelovanju z letalsko družbo Turkish Airlines, članico Star Alliance.

Na drugi strani je švicarski Swiss, član Star Alliance, že napovedal, da bo prav tako z novim letom po tričetrt leta nehal leteti med Ljubljano in Zürichom. Na tej relaciji leti Adria Airways s tremi dnevnimi leti.

Za poletni vozni red je lete med Ljubljano in Atenami napovedal grški član združenja Star Alliance Aegean, lete med Ljubljano in Varšavo pa poljski član Star Alliance Lot. V Atene Adria Airways ne leti (več), v Varšavo pa. Sploh ima v poljskem Łodžu svoj manjši center, saj od tam leti v Nemčijo in na Nizozemsko.