Ličen prvi nadzornik Darsa

Predsednik NS Darsa je postal Robert Ličen, njegov namestnik pa Andraž Lipolt.

Objavljeno
09. september 2014 19.11
A. S., Gospodarstvo
A. S., Gospodarstvo
Ljubljana - Nadzorni svet Darsa je na svoji ustanovni seji za predsednika izvolili Roberta Lična, za namestnika predsednika nadzornega sveta pa Andraža Lipolta.

Nadzorni svet se je seznanil z delovanjem družbe in načrti družbe v prihodnjem obdobju, so sporočili iz državne avtocestne družbe.

Robert Ličen je diplomant kranjske fakultete za organizacijske vede z magisterijem poslovodenja in organizacije (MBA). Je direktor podjetja Profit Plus d.o.o., ki se ukvarja s podjetniškim in poslovnim sodelovanjem, doslej je bil zaposlen v Tobačni Ljubljana in v podjetju Akrapovič. V letih 2006 do 2008 je bil predsednik uprave Steklarne Rogaška, do leta 2009 je bil pomočnik predsednika uprave Gorenja. Je član nadzornega sveta v Savi. Robert Ličnen je bil tudi predsednik nadzornega sveta Peka, na skupščini katerega mu pred dnevi ni bila podeljena razrešnica.

Andraž Lipolt je univerzitetni diplomirani inženir strojništva. Trenutno je direktor za področja naložb in vzdrževanja v Petrolu, kjer je zaposlen od leta 2001. Vmes je bil direktor dveh Petrolovih hčerinskih družb.