Na notranjski avtocesti skoraj brez zastojev

V četrtek zjutraj bo promet verjetno stekel po štirih pasovih.

Objavljeno
14. oktober 2014 19.58
mpi/zastoji
Aleš Stergar, gospodarstvo
Aleš Stergar, gospodarstvo
Ljubljana – V državni avtocestni družbi so za sredo, 15. oktobra, predvideli komisijski pregled doslej opravljenih del na avtocestnem odseku pri Uncu. Če ne bo napak se bodo jutri takoj lotili brisanja črt, promet po dveh pasovih pa naj bi v obe smeri stekel najkasneje v četrtek zjutraj.

V smeri proti Ljubljani bo promet potekal povsem neovirano – na tisti strani avtoceste sta obnovljena tudi uvoz in izvoz Unec. V smeri proti Kopru pa bo promet potekal po dveh zoženih pasovih. Začetek obnove izvoza iz ljubljanske in uvoza v koprsko smer je predviden sredi prihodnjega tedna, zaključek pa še pred prazniki, torej do 30. oktobra. Za obnovo tega priključka je sicer predvidenih devet dni.

Čeprav bo promet že skoraj normaliziran, dela še ne bodo končana. Pogodbeni rok za dokončanje je 15. november, začetek zimske sezone na slovenskih cestah. V Darsu pa sedaj predvidevajo, da naj bi z vsemi deli zaključili še pred prazniki, tako da naj bi izvajalec namesto predvidenih 58 dni za rekonstrukcijo potreboval le 42 do 43 dni. In to brez nočnega dela, ki po zagotovilih iz Darsa ni možno predvsem iz tehnoloških razlogov in zato tudi z razpisom ni bilo predvideno.

Obnova je predvsem ob zadnjih dveh septembrskih vikendih povzročila dolge zastoje, v oktobru pa je bil promet precej tekoč – razen ob petkih v smeri proti Kopru, ko je bil prevozen le en pas, medtem ko v smeri proti Ljubljani, ko se je zaradi velikega tovornega prometa vozilo v dveh kolonah, zastojev običajno ni bilo.

Ogled gradbišča je za danes zvečer napovedal tudi infrastrukturni minister Peter Gašperšič.