Vodenje Teša prevzema Arman Koritnik

Začasnega direktorja Matjaža Eberlinca bo Koritnik zamenjal 1. decembra.

Objavljeno
25. november 2015 17.45
Vročevod
Borut Tavčar
Borut Tavčar

Ljubljana - Holding Slovenske elektrarne (HSE), lastnik Termoelektrarne Šoštanj (Teš), je za novega direktorja Teša imenoval Armana Koritnika, ki bo štiriletni mandat začel 1. decembra. Kot so sporočili iz HSE, je bil Koritnik kot najbolj kompetenten kandidat izbran s pomočjo mednarodne kadrovske agencije.

Koritnikove karierne in poslovne izkušnje zajemajo področja finančne sanacije podjetij, optimizacije poslovanja in poslovnih procesov, reorganizacije in uvajanje informatizacije v poslovanje, priprave strateških poslovnih načrtov ter globalnega marketinga, bogate izkušnje pa ima tudi na področju upravljanja človeških virov.

Dosedanji direktor Teša, Matjaž Eberlinc, se bo 1. decembra preselil nazaj v HSE, kjer mu je delovno mesto mirovalo. Kot pravijo v HSE, je Eberlinc, ki je vodenje TEŠ prevzel v izjemno zahtevnem času, svoje delo opravil kakovostno, odgovorno in s skrbnostjo dobrega gospodarja. V času njegovega začasnega mandata je bil med drugim uspešno zagnan tudi Teš 6, središčni proizvodni objekt zanesljive oskrbe Slovenije z električno energijo, uspešno pa je začel tudi s postopki racionalizacije in optimizacije dela v Tešu.