IPodi dvigajo zaslužke

Ameriški proizvajalec računalnikov Apple je v treh mesecih od oktobra do decembra lani ustvaril 7,1 milijarde dolarjev prihodkov in nekaj več kot eno milijardo dolarjev dobička.

Objavljeno
18. januar 2007 12.21
iPod Nano bel
San Francisco - Ameriški proizvajalec računalnikov Apple je v treh mesecih od oktobra do decembra lani predvsem zaradi dobre prodaje predvajalnikov glasbe iPod zabeležil rekordne prihodke, rekorden pa je bil tudi četrtletni dobiček. Apple je tako zabeležil 7,1 milijarde dolarjev prihodkov in ustvaril nekaj več kot eno milijardo dolarjev dobička.

Apple je v prvem četrtletju poslovnega leta, ki se je začelo lanskega oktobra, dobavil 1,6 milijona računalnikov macintosh, kar v primerjavi z enakim obdobjem predlanskega leta pomeni 28-odstotno povečanje. Apple je povečal tudi število dobavljenih predvajalnikov glasbe iPod, in sicer za 50 odstotkov na 21 milijonov.

Apple za letošnje leto napoveduje nekaj povsem novih izdelkov. Tako naj bi februarja začeli prodajati naprave Apple TV, ki bodo omogočale ogled iz računalnika prenesenega videa na televiziji, minuli teden pa so že predstavili tudi izdelek iPhone. To je nov mobilni telefon, ki ima dostop do interneta, digitalni fotoaparat in predvajalnik glasbe. Apple je napovedal, da naj bi bil iPhone junija dostopen na policah ameriških trgovin.